;
Surmont MTB Challenge
  |  Contact  |  MTB Challenge 2010
Surmont MTB Challenge Facebook page

Regulament

Surmont Mountain Bike Challenge respectă regulamentul internațional de mountain bike al Uniunii Cicliste Internationale (UCI), care poate fi consultat pe siteul www.uci.ch sau descărcat de aici.

Regulamentul specific de desfășurare al Surmont MTB Challege este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan și cuprinde următoarele condiții de participare:

Regula principală: Surmont Mountain Bike Challenge se desfașoară într-un mediu natural încâ nepoluat! Abandonarea oricărui fel de deșeuri pe traseu, începând de la ambalaje alimentare și până la piese din echipament, va duce automat la descalificarea concurentului observat în această situație !!!

Competiția este deschisă oricărui iubitor al sportului și al miscării în natură.
Timpul limită de parcurgere a traseelor este de max. 7 ore de la startul competiției, după care organizatorii vor înceta cronometrarea și vor închide punctele de alimentare și de control. Punctele de prim ajutor vor rămane deschise în limita a maximum 7 ore de la startul competiției.
Atenție: Pentru respectarea acestei limite de timp, traseul lung se va închide, dupa 5 ore de la startul competiției, la check point-ul de la km 33 (intersecția drumului forestier spre cabana Susai cu traseul marcat spre vârful Clăbucet). Concurenților de pe traseul lung ajunși acolo după această ora li se va ridica cipul de cronometraj, vor fi directionați pe traseul mediu din valea Limbășelului și clasați "abandonat".

Concurenții cu vârste mai mici de 18 ani pot participa doar cu acordul scris al părinților, realizat prin prezența acestora la înscriere sau, dacă nu este posibil, printr-un act legalizat la notariat. Participarea copiilor sub 14 ani se poate face doar în categoria familie, în echipe formate dintr-un copil și un parinte, care îl va insoți pe toata lungimea traseului scurt. Se va plăti o singura taxa, de 50 lei, pentru ambii concurenți.

Bicicletele acceptate în timpul concursului sunt strict cele cu caracteristici de mountain bike, cu diametrul roților de 24 inch, 26 inch sau 29 inch, aflate în bună stare de funcționare. Nu se vor accepta cursierele de ciclocross.

Purtarea căștii este obligatorie! Fiecare participant este obligat să respecte regulamentul competiției, să urmeze îndrumările arbitrilor de traseu și ale organelor de ordine. Pe drumurile forestiere trebuie respectate regulile de circulație.

Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoștinte tehnice proprii competițiilor de mountain bike cross country.
Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află și pentru posibilele accidentări survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor.
Participanții trebuie să aibă un bun simt al direcției, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă și să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană.
Concurenții trebuie să dea dovada de fair play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere.
Concurenții trebuie să știe și să aibă o atitudine care sa țină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competițiilor, din mediul și din condițiile în care se desfășoară acestea;
Orice participant trebuie să știe că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și saă acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când observa un pericol.

Condiții ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
 • Nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului.
 • Abandonarea ambalajelor sau a altor deșeuri pe traseu!!!
 • Comportamentul lipsit de fair play.
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, atv-urilor sau a motocicletelor, etc).
 • Schimbarea bicicletei în timpul concursului.
 • Descalificarile se pot face și după concurs, în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.
Recomandări:
 • Bidon sau bidoane cu apă (de preferat să fie pus la îndemână în suportul de la bicicletă)
 • Batoane energizante sau geluri energizante
 • Ochelari (pt. protecția împotriva insectelor, a crengilor, a noroiului și a prafului)
 • Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană șileviere.
 • Telefon mobil. Atenție: în unele zone ale traseelor de concurs nu este semnal pentru rețelele de telefonie mobilă, acesta putând fi recepționat în porțiunile mai înalte.
În timpul competiției organizatorii asigură:
 • Marcarea traseului cu banda și săgeți indicatoare cu vopsea biodegradabila. O sageată indică direcția de mers, iar un semn X indica directia greșită.
 • Puncte de control, zone de alimentare și asistență tehnică pe traseu și în zona de start/sosire.
 • Ambulanță cu echipă medicală la start/sosire și echipă de intervenție Salvamont prezentă pe traseu.
 • O porție de paste la sfarșitul concursului, luate pe baza voucherului din pachetul de înscriere
Sistemul de cronometrare; reguli de folosire:
Competiția Surmont MTB Challenge va fi cronometrată cu sistem Cip Winning Time.
Pentru a beneficia de o poziție corectă în clasament trebuie respectate urmatoarele indicații:
Prinderea cip-ului: În pachetul de înscriere veți primi un cip care este atașat de un suport din plastic și două coliere din plastic. Cip-ul trebuie păstrat în plic până în dimineața cursei. În momentul în care cip-ul este scos din plic, trebuie prins, cu cele 2 coliere, de furca de spate a bicicletei, ca în imaginea urmatoare.

Prindere cip

Cip-ul trebuie purtat pe toată durata cursei:
"Fără cip = fără timp și fără poziție în clasament".
Nu uitati să aveti cip-ul de la startul cursei până la final!

Returnarea cip-ului: Cip-ul este proprietatea firmei Direct Consult SRL și are alocat numele fiecarui concurent. Nereturnarea cip-ului constituie furt. Cip-ul valoreaza 200 de lei.

Cip-ul va fi returnat imediat după trecerea liniei de sosire.

Premierea: Se vor premia primele 3 locuri, cu diplome și premii în obiecte și bani, al căror barem se va cunoaște după încheierea activităților de organizare și a înscrierii tuturor concurenților.
Dacă o categorie nu are minim 5 concurenți în cursă, atunci la acestă categorie se va premia doar locul I.
Câștigatorul probei speciale King of the Mountain și câștigatorul în clasamentul general masculin/feminin vor beneficia de trofeele Surmont MTB Challenge 2011, realizate de artistul Ion Anghel.

Toți concurenții care termină cu succes cursa, vor primi medalia de finisher al Surmont MTB Challege 2011. Aceste frumoase trofee sunt realizate cu sprijinul echipei Festina Lente și vor fi atribuite în momentul predării cip-ului de cronometraj, în zona liniei de sosire.

Proba specială "King of the Mountain"
În timpul concursului, la kilometrul 37 se va organiza o probă specială contra-timp, "King of the Mountain" pe urcarea din ultima parte a pârtiei Cocoșu și până pe vârful Clăbucet. Începutul și sfârșitul zonei de cronometrare vor fi marcate pe jos cu bandă și vopsea în ziua concursului. Vor fi cronometrați doar concurenții care parcurg această porțiune de traseu integral pe bicicleta, dar sunt permise și opririle scurte fără ca bicicleta sa fie împinsă pe jos. Accesul spectatorilor este foarte facil în aceasta zonă cu telescaunul din Predeal.

Anulări:
Dacă evenimentul este anulat din motive de forță majoră, participanții nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere și nici de compensații pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie și cazare.

Responsabilitate:
Fiecare participant care ia parte la Surmont Mountain Bike Challenge este responsabil pentru propria securitate și siguranță.
Fiecare participant trebuie să semneze, înaintea preluării pachetelor de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Power Bar
Trek Bike
Rudy Project
Borsec
Aquatique
Boromir
Surmont Bike Shop PlayBike FreeRider MBike Men's Health Festina Lente Ciclism Nu ma uita Dirt Bike Feeder X Bikers Rait a bike Carpati
Primaria Orasului Azuga
Trek Bike
Radio Guerilla
© 2010-2011. Surmont MTB Challange by Surmont Sport. Toate drepturile rezervate. | Made by Cactus Ideas | www.surmont.ro