Revista MBike ciclism.ro dirtbike.ro feeder.ro
 
TRASEU
 

Surmont MTB Challenge se adreseaza ciclistilor pasionati de mountain bike cross country si ofera, in premiera, doua trasee de concurs cu un specific pur montan.

Ambele trasee au startul si sosirea la baza partiei Cazacu din Statiunea Azuga si au in comun parcurgerea unei parti a drumurilor forestiere de pe valea Azuga si a drumului spre Predeal.

Traseul principal Ritivoi - Garbova , lung de aproximativ 40 km, parcurge zone de drumuri forestiere, poteci montane si gol alpin.

Traseul scurt Statiunea Azuga - Limbasel se adreseaza ciclistilor pe mountain bike amatori si ofera o tura frumosa si lipsita de pericole deosebite, in peisajul si atmosfera salbatica a vailor Azuga si Limbasel. Traseul are o lungime de 25 km, o diferenta de nivel de 460 m si se desfasoara exclusiv pe drumuri forestiere, avand intoarcerea, in coborare, pe valea Limbaselui.

In timpul competitiei vor fi instalate 4 check point-uri, 2 puncte de alimentare si 2 puncte de prim ajutor.

Traseul va fi marcat cu panglica si sageti de orientare la intersectii si pe traseu

Download traseu format GPX si KML

 
Traseul pricipal Ritivoi - Garbova
Are o lungime de aproximativ 40 km, o diferenta de nivel de 1290 m si parcurge, la inceput, drumul forestier aflat pe toata lungimea firului principal al vaii Azuga. Dupa aceasta portiune de drum forestier de 19 km in usoara urcare, numai buna pentru incalzire, urmeaza poteca, in urcare (sau push-bike) spre lacul Rosu si parcurgerea muchiei Ritivoi (marcaj turistic triunghi rosu), urmata de intoarcerea in valea Azuga, la punctul comun de alimentare 1 & 2 si urcarea pe drumul forestier spre Predeal, pana la intersectia cu drumul spre cabana Susai. De aici, traseul urmeaza poteca pana pe varful Clabucet (marcaj turistic cruce albastra), urmata de drumul pana la cabana Garbova (al doilea punct de alimentare). Traseul urca apoi pe marcaj turistic triunghi albastru spre varful Clabucetul Taurului, unde vireaza la stanga, pe Drumul Tunului, in coborare sustinuta, pana in zona sosirii din Statiunea Azuga.

In timpul concursului, la kilometrul 30 se va organiza o proba speciala contra-timp, "King of the Mountain" pe urcarea din ultima parte a partiei Cocosu si pana pe varful Clabucet. Inceputul si sfarsitul zonei de cronometrare vor fi marcate pe jos cu banda in ziua concursului, in functie de conditiile meteo. Vor fi cronometrati doar concurentii care parcurg aceasta portiune de traseu integral pe bicicleta. Accesul spectatorilor este foarte facil in aceasta zona cu telescaunul din Predeal.


Lungime: 40 km
Urcare: 1300 m
Timp limita: 5 ore
Alt. max.: 1580 m

 


Bike route 582562 - powered by Bikemap 
Stai cu "mouse over" peste grafic pentru a vedea distantele si pozitia ta pe traseu
 

Traseul scurt Statiunea Azuga - Limbasel
Are aproximativ 25 km si 460 m diferenta de nivel, altitudine maxima 1340 m, iar timpul limita de parcurgere este de 3 ore. Urcare pe Valea Azuga, drumul spre Predeal - Susai, coborare pe Valea Limbasel


Lungime: 25 km
Urcare: 500 m
Timp limita: 3 ore
Alt. max.: 1340 m

Bike route 584346 - powered by Bikemap 
Stai cu "mouse over" peste grafic pentru a vedea distantele si pozitia ta pe traseu