Revista MBike ciclism.ro dirtbike.ro feeder.ro
 
REGULAMENT
 
Conditii de participare:
Competitia este  deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura. Timpul limita de parcurgere a traseelor este de max. 5 ore, dupa care organizatorii vor inceta cronometrarea si vor inchide punctele de alimentare si control. Punctele de prim ajutor vor ramane deschise in limita a maximum 6 ore de la startul competitiei.
Cocurentii cu varste mai mici de 18 ani pot participa doar cu acordul scris al parintilor, realizat prin prezenta acestora la inscriere sau, daca nu este posibil, printr-un act legalizat la notariat. Participarea copiilor sub 14 ani se poate face in cazuri speciale, doar insotiti de unul dintre parinti pe toata durata traseului.
Bicicletele acceptate in timpul concursului sunt cele cu profil mtb, cu diametrul rotilor de  26 inch sau 29 inch, aflate in buna stare de functionare.

Portul castii este obligatoriu
Fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile arbitrilor de traseu si ale organelor de politie. Pe drumurile forestiere trebuie respectate regulile de circulatie.
Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunostinte tehnice proprii competitiilor de mountain bike cross country. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla si pentru posibilele accidentari survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori si de organele de ordine.
Participantii trebuie sa aiba un bun simt al directiei, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa si sa cunoasca regulile de comportament în caz de pericol si urgenta în zona montana.
Orice participant trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere.
Concurentii trebuie sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, din mediul si din conditiile în care se desfasoara acestea;
Orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când observa un pericol.

Conditii ce atrag descalificarea: 
- Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui. 
- Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului. 
- Comportamentul lipsit de fair play. 
- Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea  autovehiculelor sau a motocicletelor, etc). 
- Schimbarea bicicletei in timpul concursului. 
- Abandonarea ambalajelor sau a altor deseuri pe traseu!!! 
- Descalificarile se pot face si dupa concurs, in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Recomandari: 
- Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul de la bicicleta) 
- Ochelari (pt. protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului) 
- Pompa, camera de schimb, petice pentru pana  si leviere. 
- Telefon mobil.

In timpul competitiei organizatorii asigura: 
- Marcarea traseului cu banda si indicatoare 
- Puncte de verificare si zone de alimentare la start,  pe traseu si la sosire    
- Echipa de interventie si recuperare in caz de accident

Premierea:
Categoriile de concurenti vor fi premiate daca se vor strange minimum 5 concurenti per categorie. Daca nu, se va acorda un singur premiu special, pentru concurentul cu cel mai bun timp al categoriei respective. In mod normal, se vor premia primele trei locuri cu diplome si premii in obiecte si bani al caror barem se va cunoaste dupa incheierea activitatilor de organizare si a inscrierii tuturor concurentilor. Proba speciala "King of the Mountain" va beneficia de trofeu si un premiu separat.

Proba speciala "King of the Mountain"
In timpul concursului, la kilometrul 30 se va organiza o proba speciala contra-timp, "King of the Mountain" pe urcarea din ultima parte a partiei Cocosu si pana pe varful Clabucet. Inceputul si sfarsitul zonei de cronometrare vor fi marcate pe jos
cu banda in ziua concursului, in functie de conditiile meteo. Vor fi cronometrati doar concurentii care parcurg aceasta portiune de traseu integral pe bicicleta, dar sunt permise si opririle scurte fara ca bicicleta sa fie impinsa pe jos. Accesul spectatorilor este foarte facil in aceasta zona cu telescaunul din Predeal.

Anulari:
Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

Responsabilitate:
Fiecare participant care ia parte la Surmont Mountain Bike Challenge este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbari ale traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului. Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.